Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Άρχισε χθες η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Άρχισε από χθες το πρωί να καταβάλλεται το ποσό που αφορά τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων που είχαν πληγεί από ζημιογόνα αίτια.
Ο ΕΛΓΑ εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει τα εξής:
«Αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 1.192.330 ευρώ καταβάλλει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ο ΕΛΓΑ.
Πρόκειται για ζημιές που υπέστησαν 1.204 κτηνοτρόφοι στο ζωικό τους κεφάλαιο σε όλη τη χώρα, κυρίως την περίοδο Ιουνίου -Νοεμβρίου 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια(κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά,
 γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψηγονία, πλημμύρα κλπ).
Η καταβολή θα γίνει στους λογαριασμούς που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην ΑΤΕ.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση www.elga.gr».
Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων κ. Κόττης ανέφερε πως οι Κτηνοτρόφοι ανέμεναν πως και πως αυτά τα χρήματα αφού η οικονομική κατάσταση της χώρας μας τους έχει «γονατίσει».
Από τους 1200 που δικαιούνται το παραπάνω ποσό, ένας μεγάλος αριθμός ανήκει σε Τρικαλινούς κτηνοτρόφους.
Το αρνητικό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός πως αποζημιώσεις περίμεναν και άλλοι κτηνοτρόφοι που υπέστησαν ζημιές όπως καταστροφή εγκαταστάσεων αλλά δεν βρίσκονται στην κατάσταση καθ’ ότι δεν τις είχαν ασφαλισμένες.
Ο κ. Κόττης ενημερώνει τους κτηνοτρόφους πως τα χρήματα που θα τους δώσουν μια οικονομική ανάσα είναι αυτά της εξισωτικής αποζημίωσης και θα καταβληθούν (αν επαληθευτούν οι πληροφορίες τους μέχρι στις 15 Απριλίου.
Συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΕΑΣ Καλαμπάκας με κύριο θέμα την ανασκευή μιας αποθήκης της Ενώσεως.
Μέχρι τώρα η ΕΑΣ χρησιμοποιούσε ένα ενοικιαζόμενο χώρο της Αγροτικής Τράπεζας δίπλα από τον Σιδηροδρομικό Καλαμπάκας.
Για να «γλιτώσει» όμως τα ενοίκια το Δ.Σ. αποφάσισε να επισκευάσει την στέγη δικής της αποθήκης στο ίδιο σημείο. Έτσι και μετά τον πρόεδρο κ. Κόττη η ΕΑΣ θα κερδίσει περί τις 20 χιλ. Ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου