Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Λόγω έλλειψης παιδιών 28 σχολεία έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα

28 σχολεία έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στον Νομό μας, λόγω και έλλειψης παιδιών, ως αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας, ανέφερε ο πρόεδρος των Τριτέκων Γιαν. Λιούλιος στην χθεσινή κοπή πίτας του Συλλόγου. Πρέπει οι τρίτεκνοι να οριστούν ως πολύτεκνοι και να δοθούν κίνητρα, τόνισε ο κ. Λιούλιος και ανέφερε πως οι τέσσερις δήμαρχοι του Νομού έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τους γονείς με τρία παιδιά, με μειώσεις τελών κλπ.
Ο κ. Λιούλιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύλης Κων. Κουφογάζο για τα μέτρα υπέρ των τρίτεκνων που έχει

Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι

Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας την 1η Μαρτίου. Με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, προ του Άθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής,) οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από αρχιμάγειρες των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας.
Για διάστημα πέντε εβδομάδων, από 1-31 Μαρτίου, οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι Έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία σεφ Ντίνα Νικολάου θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών

Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια της διαπλοκής από τον Μιχελάκη

«Η πρόταση μομφής ( για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου) είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η Ν.Δ όταν κρίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στην οποία παρουσίασε την πολιτική του κόμματος στον τομέα της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε. Δημήτρη Βαρτζόπουλο τόνισε ότι ο ίδιος θα επισκέπτεται συχνά τη

Από 1,9% εώς 4,6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Διαφορά από 1,9% εώς 4,6% ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία καταγράφεται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Αναλυτικότερα, διαφορά 1,9% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει έρευνα της MRB την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα REAL.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο τα συνολικά ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 50%. Την μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εκμεταλλεύεται η ΝΔ η οποία ωστόσο παραμαίνει σταθερή στα ποσοστά της.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά έχουν ως

Αποδοκίμασαν άγρια τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Μετά το επεισόδιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Έλληνες φοιτητές στη Γερμανία, αυτή τη φορά αντικείμενο αποδοκιμασιών έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι προς τιμήν του φιλόσοφου Κώστα Αξελού και του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δέχθηκε φραστική επίθεση από φοιτητές, οι οποίοι ανάρτησαν πανό συμπαράστασης για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να

Στη Λάρισα την Κυριακή ο Ν. Λέγκας

 

Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ως κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Τρικάλων Ν. Λέγκας, στην συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Τοπικών Οργανώσεων Αγιάς και Μελιβοίας Λάρισας. Ο πρώην Υφυπουργός, στη διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί στις ευρύτερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις καθώς και στα ιδιαίτερα αναπτυξιακά προβλήματα που
αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε για το Μάρτιο η Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη

Ακυρώθηκε τελικά η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη των αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα συζήτησης το «δόγμα Σκανδαλίδη» για τους συνεταιρισμούς.
Η Συνδιάσκεψη, στην οποία θα παρεβρίσκετο κα η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, εντασσόταν στην, παράλληλη με τη δημόσια, εσωκομματική διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη για το νέο θεσμικό πλαίσιο των συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews πάντως, η Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη με τίτλο «Διαβούλευση για την Αναμόρφωση

Επίκαιρη ερώτηση Ν. Λέγκα για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις του Νομού Τρικάλων

Με την κατάθεση ερώτησης- επίκαιρης αυτή τη φορά - επανέρχεται ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της απευθείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας - Αθηνών και συγκεκριμένα της επαναλειτουργίας του πρωινού δρομολογίου INTERCITY. Με τη διαδικασία αυτή ο Ν. Λέγκας επιδιώκει τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή έτσι ώστε να δοθεί σαφέστατη απάντηση εκμεταλλευόμενος την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού.Ο βουλευτής Τρικάλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτησή του μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της η οποία κορυφώθηκε προσφάτως με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, κατά παντός υπευθύνου για την περικοπή των δρομολογίων του

590.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων

Πόσο 30 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), κατένειμε στους 325 δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα όσον αφορά τους δήμους του νομού Τρικάλων με την απόφαση αυτή κατανέμονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα παρακάτω

O Κοζανίτικος Φανός από τον Σύλλογο «Λάκκος του Μάγγανη» στα Τρίκαλα την Παρασκευή 25/02 και Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά από τον ΠΟΔΤ το Σάββατο 26/02

Το πιο γνωστό αποκριάτικο έθιμο της Κοζάνης,  το Φανό παρουσιάζει στα Τρίκαλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρτίου 2011, με προσκεκλημένο τον κοζανίτικο σύλλογο Λάκκο του Μάγγανη.
Τα μέλη του συλλόγου με την ορχήστρα τους, τα πασίγνωστα στο πανελλήνιο Χάλκινα της Κοζάνης  θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 25/2, ώρα 19.30.
Στην παρέα μπορούν να προστεθούν όσοι επιθυμούν να γλεντήσουν και να βιώσουν αυτό το δρώμενο.
Από εκεί θα ξεκινήσουν χορεύοντας και τραγουδώντας και  θα διασχίσουν την οδό Ασκληπιού. Θα καταλήξουν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, κεντρική πλατεία των Τρικάλων όπου και θα στήσουν το Φανό τους, και γύρω του όλοι θα σχηματίσουν  ένα κύκλο και θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν

Δελτίο Τύπο του ΠΑΜΕ για απεργιακό κάλεσμα

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απεργούμε και διαδηλώνουμε με το Π.Α.ΜΕ. Κατεβαίνουμε με τα λάβαρα των ταξικών δυνάμεων, των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών.
Μαζί και οι αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες απαντάμε:
Σαν μια γροθιά μέσα από τα ταξικά μας συνδικάτα και τις συσπειρώσεις μας, στην αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα.

Όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση από το Δημοτικό Χορευτικό του ΠΟΔΤ έζησαν οι Τρικαλινοί της Θεσσαλονίκης

 

Μια όμορφη βραδιά  έζησαν οι τρικαλινοί της Θεσσαλονίκης παρέα με τους χορευτές του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο «Nouvelie», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Την αποστολή συνόδευσαν η χοροδιδάσκαλος κ. Σοφία Κωστούλα και ο κ. Σταύρος Σούλιος, υπάλληλος  του Γραφείου Πολιτισμού και Τομέων Δράσης  του ΠΟΔΤ.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Τρικαλινών Θεσσαλονίκης ο οποίος, όπως κάθε χρονιά,

'Η λύση στις 25 ή εκλογές!

Εμφανώς εκνευρισμένος και με μια υποψία αγωνίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μετά την χθεσινή του συνάντηση με την Αγκελα ΜέρκελΗ φράση: «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συνολική συµφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, αλλιώς τα πράγµατα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα», έδειξε οτι η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνησή του είναι η ημέρα της εθνικής επετείου.

Προτάθηκε η κατάργηση 5 νηπιαγωγείων και 9 δημοτικών στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με τον κ. Χ. Καφανέλη η πρόταση καταρτίστηκε μετά από ώριμη σκέψη και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους και φορείς. Τόνισε μάλιστα πως είναι ήπιας μορφής λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ωστόσο μιλώντας με αριθμούς πρότεινε την κατάργηση των 5 από τα 13 νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε αναστολή και των 9 από τα 12 δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα εκείνα των δ.δ. Φωτεινού, Τρυγώνας, Μεγ. Κερασιάς, Γερακαρίου, Εξαλόφου, Μαλακασίου,
Σπαθάδων, Νεραιδοχωρίου και του 29ου

Αναμένεται σύγκληση του ΔΣ της ΕΑΣΤ

Την οικονομική πορεία που θα έχει η ΕΑΣΤ στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους θα αναλύσει το ΔΣ, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει ή στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.Αν τελικά πραγματοποιηθεί η σύγκληση του οργάνου, τότε, θα αναλυθεί η πορεία των εσόδων – εξόδων μέχρι τώρα και στην συνέχεια θα εκτιμηθεί η περαιτέρω εξέλιξή τους, ώστε να υπολογιστεί με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια η απόδοση του οικονομικού έτους 01/07/2010 – 30/06/2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ΕΑΣΤ θα είναι κερδοφόρος και πάλι, ενώ άλλοι

Οι συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία και την…τσέπη

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά τη χθεσινή ημερίδα για το κάπνισμα και την οικονομική κρίση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, καθώς καθηγητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέπτυξαν σε όλες τις πτυχές το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιο αναλυτικά ο καθηγητής Ιστορίας και Μεθοδολογίας της Οικονομικής Επιστήμης, αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζουμπουλάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του καπνίσματος στην οικονομία. Μεταξύ άλλων

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο το πλήγμα στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας.

 
-Τι τόνισε ο Ν. Λέγκας ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Θεσσαλία εστίασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λέγκας, ως κεντρικός ομιλητής στη συνεστίαση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την πολιτική της κυβέρνησης για την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της ύφεσης και τη διόγκωση του χρέους.
Ο αν Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην πορεία των έργων και των μεγάλων
 αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που είχε πάρει η Ν.Δ. στη Θεσσαλία, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει εξαιτίας της

Μήνυμα Καραμανλή σε Σαμαρά: "Θα είμαι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη"

Ακούγεται εντόνως ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει ήδη διαμηνύσει μέσω του Κώστα Αρβανιτόπουλου, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γιάννης Αγγέλου, λέγεται ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του προέδρου της Ν.Δ., κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το συγκεκριμένο θέμα. Με τον τρόπον αυτό ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να δώσει τέλος στην συζήτηση που άρχισε να γίνεται σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Κόβεται.. στο περιβάλλον η Ελλάδα από την Κομισιόν

Στην τρίτη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατατάσσει την Ελλάδα η Κομισιόν στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του περιβάλλοντος.
Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμο των παράνομων χωματερών.
Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα για την διαχείριση των αστικών λυμάτων στην

Γρεβενά: Καταγγελία φρίκης - Σκότωσαν, έψησαν και έφαγαν αρκούδα!

To κεφάλι του άτυχου ζώου βρισκόταν σε περίοπτη θέση στο τραπέζι των προσκεκλημένων, που είχαν μάλιστα φωτογραφήσει τη νεκρή αρκούδα πριν και μετά το μαγείρεμα.


Άναυδοι έμειναν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, ''Καλλιστώ'', ανακαλύπτοντας ότι στο νομό Γρεβενών, κάτοικοι της περιοχής έστρωσαν τραπέζι με κυρίως πιάτο μια αρκούδα! Στο τραπέζι υπήρχε τοποθετημένο σε περίοπτη θέση το κεφάλι του ζώου.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πανθεσσαλική σύσκεψη για το μέλλον του σιδηροδρόμου

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 έγινε στο Βόλο σύσκεψη με την παρουσία του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, της Λέσχης Σιδηροδρομικών Βόλου, του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Βόλου-Πηλίου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων συζητήσαμε τις πρόσφατες  δυσάρεστες εξελίξεις και ομόφωνα αποφασίσαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας.

Στις 3,5 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Στις 3,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία PULSE RC για τον «Τύπο της Κυριακής» δείχνουν ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, από το 31% του περσινού Μαρτίου, σήμερα βρίσκεται στο 23,5%. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη αγγίζουν μόλις το 2%.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση για τα ενεργειακά κτίρια από το ΤΕΕ

Το πρόγραμμα λογισμικού για την Ενεργειακή Επιθεώρηση παρουσιάστηκε χθες, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ με την κατασκευάστρια εταιρεία TiSOFT, στο "Αετών Μέλαθρον".
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ Γιώργος Μητσιούλης, η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα Ενεργειακής Επιθεώρησης, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ που έχει θεσπιστεί για τα ενεργειακά κτίρια.
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το Μητρώο των

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου απο τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας καλεί τα μέλη του Συλλόγου και προτρέπει και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους της πόλης, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή μέσω των διοικητικών τους συμβουλίων, να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011, την οποία κήρυξε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με το σύνθημα «κλείνουμε μόνο σήμερα, για να μην μας κλείσουν για πάντα». Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε

Πράσινο φως πήρε η μελέτη για τον Ληθαίο

Πράσινο φως πήρε τελικά η Γ΄φάση της μελέτης του ερευνητικού προγράμματος για την παραποτάμια περιοχή μεταξύ των γεφυρών Μαιευτηρίου- Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και τροποποίηση του προγράμματος με έγκριση παράτασης. Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος έγινε έντονος διάλογος, ενώ διατυπώθηκαν αρκετά ερωτήματα για τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων είναι σε θέση να κάνουν μια τέτοια μελέτη. Ο πρόεδρος της

Απονεμήθηκε το βραβείο Μαρκατά

Απονεμήθηκε σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, από το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, το βραβείο Μαρκατά στη Λαρισαία Μαρία Παραφόρου, φοιτήτρια της Σχολής Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του

Ομόφωνη η εκλογή νέου Δ.Σ. στο ΚΕΝΑΚΑΠ

Με την ευχή όλων των παρισταμένων να συνεχίσει να αποτελεί το ΚΕΝΑΚΑΠ ένα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης για το νομό μας και με τις παραινέσεις των περισσοτέρων ομιλητών να διατηρηθεί η ενότητα και ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της εταιρείας, εξελέγη χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ανάπτυξης Καλαμπάκας – Πύλης.Νέος πρόεδρος, ως είθισται, εξελέγη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημ.. Σακελλαρίου, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων. Κουφογάζος, Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Χρήστος Λάππας, Γραμματέας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασ. Γιαγιάκος και μέλη ο

Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Ν.Ο.Δ.Ε. Καρδίτσας της Ν.Δ. ο Ν. Λέγκας.

 

Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Τρικάλων Ν. Λέγκας, στην συνεστίαση της Ν.Ο.Δ.Ε. Καρδίτσας. Ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο κέντρο «Έλενα».

Ερημοποίηση, χωρίς σχολεία

Το ζήτημα της παιδείας και οι πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένα βασικό θέμα που θα απασχολήσει την ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΝ, την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Σιμορέλης τονίζει πως "δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάζει με οικονομικά κριτήρια, κατ' εντολή του μνημονίου, και της τρόικας, αγνοώντας τα εκπαιδευτικά κριτήρια, τις τεράστιες αποστάσεις που θα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μικρή η συμμετοχή στην συσκότιση στην Καλαμπάκα

Μικρή ήταν η συμμετοχή των καταστημάτων της Καλαμπάκας στην διαμαρτυρία - συσκότιση που πραγματοποιήθηκε για δυο ώρες την Πέμπτη το βράδυ για την απαγόρευση του καπνίσματος. Λίγα ήταν εκείνα τα καταστήματα που έσβησαν τα φώτα εκτός και εντός του χώρου τους ενώ κάποια δεν μπήκαν στην διαδικασία να χαμηλώσουν καν τον φωτισμό. Η διαμαρτυρία που κήρυξε για 2 ώρες ( 20:00 - 22:00 ) η ΠΟΕΣΕ  καλούσε όλους τους καταστηματάρχες να

Συγχαρητήρια δημάρχου στον π. Θεόδωρο Παπανικολάου

Σε επιστολή του προς τον τρικαλινό ιερέα Θεόδωρο Παπανικολάου που τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες για το έργο του στο Μπορντώ της Γαλλίας, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππας μεταφέρει τα συγχαρητήρια του στον ίδιο και την οικογένειά του.  Οπως αναφέρει στην επιστολή του "Πατέρα Θεόδωρε, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων, πληροφορηθήκαμε την νέα τιμητική διάκριση που σας έγινε από την χώρα και τον Δήμο όπου εκπροσωπείτε επάξια την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έναν Δήμο με τον

Ένας στους δύο τέλειωσε το δημοτικό

 
Αποκαλυπτικά στοιχεία για το επίπεδο εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της Θεσσαλίας παρέχει έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι τέσσερις νομοί της Θεσσαλίας υστερούν σε γενικές γραμμές σε σχέση με το συνολικό επίπεδο εκπαίδευσης της χώρας. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το πολύ μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού που ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές, στο δημοτικό. Το 52,2% (ένας στους δύο) τέλειωσε το δημοτικό, όταν ο γενικός μέσος όρος φτάνει το 38,1%.

Να μεταφερθούν στο Δημαρχείο οι υπάλληλοι που μετατάχθηκαν στο Δήμο Τρικκαίων

Πρόβλημα επάρκειας χώρου για να στεγαστούν όλοι οι υπάλληλοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης απέστειλε πρόσφατα σχετικό έγγραφο προς το δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα.
Έτσι μέσω αυτού ζητείται έξι (6) υπάλληλοι της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων οι οποίοι με αίτησή τους μετατάχθηκαν στο Δήμο Τρικκαίων, ναμετακομίσουν στο Δημαρχείο «στα γραφεία των σχετικών με τα αντικείμενά τους υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων» όπως επισημαίνεται

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Λέγκας: Αίολο το αποτέλεσμα των ρυθμίσεων για τα «κλειστά επαγγέλματα»

-Στο βωμό του αμφισβητούμενου δημοσιονομικού οφέλους, δεν εξασφαλίζονται ούτε τα ποιοτικά κριτήρια ούτε η εξυπηρέτηση του πολίτη -Δεν μπορεί κρίσιμες παρεμβάσεις να στηρίζονται σε δημοσκοπήσεις τονίζει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης.
Στον αυθαίρετο τρόπο και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ένα ζήτημα που ακουμπά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες καθόσον δεν στηρίζεται σε τεκμηριωμένες μελέτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αφενός να επιμηκυνθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος αφετέρου να μη θεσπιστούν κανονιστικά πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού εστίασε ο Ν. Λέγκας κατά
τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το θέμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».

Διακοπή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Μεσοχώρας «για λόγους ανταγωνιστικότητας»

Τη διακοπή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Μεσοχώρας αποφάσισε «για λόγους ανταγωνιστικότητας» το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός κ. Σπ. Βούγιας, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
«Η ΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε».

Στην Καρδίτσα αντιπροσωπεία του ΣΘΕΒ

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών που αποτελούνταν από τους αντιπροέδρους κκ. Δημ. Καραμπινά και Βασ. Τσίνα και τα στελέχη του Σ.ΘΕ.Β. κ.κ. Ελ. Καματέρη και Γ. Παπακανάκη συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο δήμο στο πλαίσιο του Καλλικράτη και σχετίζονται με την

Στη Δημοκρατική Συμμαχία ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλος

Στη "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη, προσχώρησε, με δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Είχε προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων, σύνεση στη λήψη των αποφάσεων, νηφαλιότητα στην επιλογή των βημάτων για την υλοποίησή τους και ισχυρή

Η πορεία των έργων καθυστερεί γιατί δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί

Την εξόφληση λογαριασμών ύψους 270.587,50 ευρώ για τα έργα σχολικής στέγης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ζητά από τον Οργανισμό Σχολικής Κατοικίας με σχετική επιστολή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εκτελούνται έργα χρηματοδοτούμενα από τον ΟΣΚ. Η πορεία των έργων καθυστερεί γιατί δεν πληρώνονται έγκαιρα οι λογαριασμοί εκτέλεσή των. Την  στιγμή αυτή εκκρεμεί η

Σημαντική επιτυχία για τον ΣΟΧΤ και τον τρικαλινό αθλητισμό

Ο τρικαλινός αθλητής Γιώργος Μαργαρίτης πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ορειβατικού σκι που πραγματοποιείται στο Claut της Ιταλίας. Παρά το γεγονός ότι λόγω οικονομικών περικοπών της Ομοσπονδίας οι θέσεις πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και την εθνική ομάδα ήταν μόνο δύο, ο τρικαλινός αθλητής παρότι έπρεπε να συναγωνιστεί και αθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών πήρε επάξια και μετά από πολύ ιδρώτα το πολυπόθητο εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η σημαντική αυτή επιτυχία του Μαργαρίτη έρχεται να προστεθεί στη μακρόχρονη πρωταγωνιστική παρουσία αθλητών του Συλλόγου Ορειβασίας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συναγερμός - 74 τα θύματα της νέας γρίπης

Δραματική αύξηση των θυμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 74 σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφεί του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Mόνο το τελευταίο 24ωρο επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 126.
Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός

Ανατροπή με εξακομματική βουλή και εκτός βουλής τη Ντόρα

Fimotro
Αυτή είναι η δημοσκόπηση της V-PRC (κλικ) η οποία δημοσιεύεται στα "Επίκαιρα" που θα κυκλοφορήσουν αύριο. Το αξιοσημείωτο δεν είναι ότι η Ν.Δ. κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς, καθώς με μαθηματική βεβαιότητα σε λίγους μήνες το κόμμα του Σαμαρά θα...
περάσει μπροστά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η επόμενη βουλή μπορεί να είναι εξακομματική (με τους Οικολόγους μέσα), άρα σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου θα ανέβει σημαντικά ο πήχης της αυτοδυναμίας. Στα αξιοσημείωτα επίσης η στασιμότητα του

Nα σβήσουν τα φώτα απ’ όλα τα καταστήματα της χώρας αύριο

Με τον δικό τους τρόπο θα διαμαρτυρηθούν οι καταστηματάρχες στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος από τους ίδιους για τη δραστική μείωση της κίνησης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών
Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) αποφάσισε να σβήσουν τα φώτα απ’ όλα τα καταστήματα της χώρας αύριο Πέμπτη από τις 8 έως τις 10 το βράδυ.
Μια απόφαση που κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία της χώρας και

Δεντροφύτευση 150 δενδρυλλίων από τη ΣΜΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς σε συνδυασμό με την περιβαντολογική ευαισθησία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών από 8 Φεβ έως 11 Φεβ 11 πραγματοποίησε, με την συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού της, δεντροφύτευση 150 δενδρυλλίων εντός των στρατοπέδων «Καβράκου» και «Παπαστάθη» και στον ευρύτερο χώρο του πεδίου βολής Χρυσαυγής.
Τα παραπάνω δενδρύλλια χορηγήθηκαν από το Δασαρχείο Λάρισας κατόπιν

Εξίσωση στα τέλη

ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι κάτοικοι των περιφερειακών δήμων που συνενώθηκαν, από τις αρχές του έτους, με το δήμο Τρικκαίων. Όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Στουρνάρας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια τιμολόγια για δημοτικά τέλη και ύδρευση με τους κατοίκους της πόλης.
«Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει εξίσωση των τιμών που θα πληρώνουν οι δημότες του παλιού δήμου με αυτούς των χωριών των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, προαναγγέλλοντας ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω των οποίων καταβάλλονται τα δημοτικά τέλη, θα μπουν τα σωστά τετραγωνικά για τα σπίτια και τα καταστήματα των χωριών

Κώστας Αγοραστός:Ο Ε-65 είναι για εμάς πρώτη διεκδίκηση

 

Ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκε το έργο κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, το τμήμα του Ε-65 στη Ράξα και το έργο κατασκευής του Φράγματος Ληθαίου.
Αρχικά οι κ.κ. Αγοραστός και Μιχαλάκης, συνοδευόμενοι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Ελένη Αργυροπούλου – Καλιάρα, Γιώργο Τσίγκα, Ντίνο Μπάρδα, Χρήστο Γακόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν αρχικά το έργο κατασκευής του
 Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Λέγκας για την επιστροφή ΦΠΑ σε καπνοπαραγωγούς

Παρέμβαση βουλευτών της Ν.Δ. για το πρόβλημα με την επιστροφή ΦΠΑ σε καπνοπαραγωγούς για τα διαχειριστικά έτη 2003-2009
Στη Βουλή έφεραν 30 βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσα τους ο βουλευτής Τρικάλων Ν. Λέγκας, το πρόβλημα που προκαλεί σε χιλιάδες καπνοπαραγωγούς η εντολή από τις Δ.Ο.Υ. να επιστρέψουν Φ.Π.Α. για τα διαχειριστικά έτη 2003-2009, ενώ κάνουν λόγο για μεγαλύτερες συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών στην περίπτωση που οι επιστροφές επεκταθούν στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος (παραγωγοί βαμβακιού, εσπεριδοειδών, βιομηχανικής ντομάτας κ.α.)
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνουν ότι

Μπαράζ διαρρήξεων σε Παναγία και Κορυδαλλό


diarixiΑνάστατοι είναι οι κάτοικοι σε Παναγία και Κορυδαλλό - Δ.Δ πρώην Δήμου Μαλακασίου - από τα κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα. Συγκεκριμένα έγιναν διαρρήξεις από αγνώστους σε καφετέρια, ταβέρνα και σε πρατήριο των παραπάνω χωριών και τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στο Α.Τ Καλαμπάκας που αναζητά τους διαρρήκτες. Είναι από τα περιστατικά που προστέθηκαν στον κατάλογο των συμβάντων το πρωί της Δευτέρας μαζί με εκείνο στην Ιερά Μονή Βυτουμά.

Επιχειρηματική Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ιταλία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, σας ενημερώνει ότι από 27-03-2011 έως 08-04-2011 προγραμματίζει τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις περιοχές Pescara και Rimini, για εκπαιδευτική κατάρτιση χρονικής διάρκειας 2 εβδομάδων με θέμα «Οινογνωσία - Παράγοντας Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος».
Οι επιχειρηματίες του κλάδου παροχής υπηρεσιών που δύναται να συμμετάσχουν είναι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και εστιατορίων-ταβερνών. Επιστρέφοντας θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν κατάλληλα τις καινούργιες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες κάνοντας ανταγωνιστικότερες τις επιχειρήσεις τους αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών και κατ' επέκταση το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Ημερίδα με θέμα «Κάπνισμα και οικονομική κρίση» από το Δήμο Τρικκαίων

 
Ημερίδα με θέμα «Κάπνισμα και οικονομική κρίση» διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.
Θα μιλήσουν:
- Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ.Ι. Γουργουλιάνης με θέμα «Οι συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία».
- Ο Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ι. Θεοδωράκης με θέμα

Περιοδεία Αχ. Κανταρτζή στο Νοσοκομείο Τρικάλων


Μετά την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο, ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με την φανερή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ,  δεν έχουν στόχο να αναβαθμίσουν την δημόσια υγεία ούτε να αντιμετωπίσουν τα σκάνδαλα και την διαφθορά. Αυτά θα συνεχίσουν να αναπαράγονται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα όσο θα υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της