Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πράσινο φως πήρε η μελέτη για τον Ληθαίο

Πράσινο φως πήρε τελικά η Γ΄φάση της μελέτης του ερευνητικού προγράμματος για την παραποτάμια περιοχή μεταξύ των γεφυρών Μαιευτηρίου- Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και τροποποίηση του προγράμματος με έγκριση παράτασης. Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος έγινε έντονος διάλογος, ενώ διατυπώθηκαν αρκετά ερωτήματα για τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων είναι σε θέση να κάνουν μια τέτοια μελέτη. Ο πρόεδρος της
 Δημοτικής Κοινότητας κ. Κωνσταντός υπογράμμισε πως το κέντρο της πόλης δεν είναι μόνον ο Ληθαίος ή η Ασκληπιού, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσιος υπογράμμισε πως οι υπάλληλοι του δήμου και θέλουν και μπορούν να κάνουν μια τέτοια μελέτη. Ο δήμαρχος κ. Λάππας ανέφερε πως θα πρέπει να ψηφιστεί το θέμα, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και στη συνέχεια στο Δ.Σ. θα δούμε πώς θα την αξιοποιήσουμε. Ο πρώην δήμαρχος κ. Ταμήλος απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα, ενώ τη δική του άποψη κατέθεσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος.
Παράταση
Επίσης το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση των εργασιών για το έργο του εσωτερικού δακτυλίου Τρικάλων, την οποία εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων.
Ειδικότερα, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, εξετάζοντας την αίτηση του αναδόχου σύμφωνα με την οποία αιτείται παράταση προθεσμίας του παραπάνω έργου και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφασίζει ότι οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο ανάδοχος δικαιολογούν την αιτούμενη παράταση των εργασιών για την ολοκλήρωση και ως εκ τούτου, εισηγείται την παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου μέχρι την 30 Απριλίου 2011. Σε έγγραφο που απέστειλε από τον περασμένο Δεκέμβριο η κατασκευάστρια εταιρεία, επισημαίνεται ότι, η ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιγραμματικά αναφέρεται πως έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτριώσεων στην περιοχή του έργου. (Ισόπεδοι κόμβοι, οδός Πατουλιάς έως οδό Λαρίσης κλπ). Εκκρεμεί η μελέτη, για την γεφύρωση του παραποτάμου του Ληθαίου ποταμού, όπως και η αλλαγή φορέα χρηματοδότησης.
Για τους παραπάνω λόγους, και σε συνέχεια των προηγουμένων αιτήσεων, παράτασης, η εταιρεία ζητά την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου, πέραν της οριακής προθεσμίας, έως την 30/04/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου