Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αναμένεται σύγκληση του ΔΣ της ΕΑΣΤ

Την οικονομική πορεία που θα έχει η ΕΑΣΤ στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους θα αναλύσει το ΔΣ, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει ή στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.Αν τελικά πραγματοποιηθεί η σύγκληση του οργάνου, τότε, θα αναλυθεί η πορεία των εσόδων – εξόδων μέχρι τώρα και στην συνέχεια θα εκτιμηθεί η περαιτέρω εξέλιξή τους, ώστε να υπολογιστεί με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια η απόδοση του οικονομικού έτους 01/07/2010 – 30/06/2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ΕΑΣΤ θα είναι κερδοφόρος και πάλι, ενώ άλλοι
υπολογισμοί, μη αμφισβητώντας την κερδοφορία, σημειώνουν παράλληλα την υποχρέωση της Ένωσης να εξυπηρετήσει τα δάνεια, τα οποία έχουν ληφθεί για να αγοραστούν τα αγροτικά προϊόντα.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων και η εκτίμηση για τους υπόλοιπους τρεις μήνες μάλλον θα γίνει για να υπάρξει απόφαση για τις ρυθμίσεις των δανείων, για τα οποία η ΕΑΣΤ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τράπεζες και επίσης για να καθοριστεί έγκαιρα η τιμολογιακή πολιτική της καλλιεργητικής περιόδου.
Πάντως, σε περίπτωση που συγκληθεί το όργανο, ενδέχεται ακόμη μία φορά να είναι επεισοδιακή η συνεδρίαση, καθώς υπάρχει η γνωστή διαμάχη μεταξύ των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει οξυνθεί με την υπόθεση καθαίρεσης συμβούλου και την προσφυγή του στην δικαιοσύνη.
Εξάλλου, αύριο Πέμπτη, το πρωί, μπαίνουν σε δοκιμαστική λειτουργία τα νέα μηχανήματα εκκόκκισης βάμβακος στην μονάδα στο Μεγαλοχώρι, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες ενσωμάτωσής τους και ρύθμισής τους στην παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου