Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Περιοδεία Αχ. Κανταρτζή στο Νοσοκομείο Τρικάλων


Μετά την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο, ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με την φανερή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ,  δεν έχουν στόχο να αναβαθμίσουν την δημόσια υγεία ούτε να αντιμετωπίσουν τα σκάνδαλα και την διαφθορά. Αυτά θα συνεχίσουν να αναπαράγονται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα όσο θα υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της
υγείας. Είναι μεγάλος ο τζίρος και ανελέητος ο ανταγωνισμός.
Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μεθοδικά, συντονισμένα και σχεδιασμένα, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη στην κυριολεξία κατάσταση για τον λαό.
Δεν αναφερόμαστε μόνον στις μεγάλες ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού  που αντικειμενικά δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Ούτε απλά μιλάμε για την υποχρηματοδότηση  που για χρόνια ακολουθούσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Μιλάμε για την κεντρική στρατηγική επιλογή που διαπνέει την κυβερνητική πολιτική. Ότι για να έχεις υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να πληρώσεις και να ξαναπληρώσεις. Εισιτήρια, νοσήλια, απογευματινά Ιατρεία, φάρμακα, εξετάσεις κλπ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούν, δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στην συνείδηση τους αυτά τα χαράτσια που κάνουν την υγεία εμπόρευμα. Είναι βαρύ το τίμημα που θα πληρώσουν. Και εδώ μιλάμε πλέον για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Πρέπει να αντιπαλέψουν με νύχια και με δόντια αυτήν την πολιτική. Να δώσουν αποφασιστικά την μάχη με όρους κινήματος.  Να διεκδικήσουν  σύγχρονες υπηρεσίες , αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της υγείας.
 Αυτές είναι οι αλλαγές που συμφέρουν τον  λαό, τα λαϊκά στρώματα. Η προοπτική αυτή μπορεί να ανοίξει με την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και  με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που δείχνει το ΚΚΕ,  ώστε  οι εργαζόμενοι να μπορούν να αξιοποιήσουν τον πλούτο που παράγουν με Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου