Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στην Καρδίτσα αντιπροσωπεία του ΣΘΕΒ

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών που αποτελούνταν από τους αντιπροέδρους κκ. Δημ. Καραμπινά και Βασ. Τσίνα και τα στελέχη του Σ.ΘΕ.Β. κ.κ. Ελ. Καματέρη και Γ. Παπακανάκη συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο δήμο στο πλαίσιο του Καλλικράτη και σχετίζονται με την
 επιχειρηματικότητα και την οικονομική δραστηριότητα και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με τους επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και δυσλειτουργιών.
Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν ευρύτερα την ανάπτυξη της περιοχής. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι εξελίξεις, όπως η ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων, οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας ή οι περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ επιδεινώνουν τις συνέπειες της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και λειτουργούν ανασταλτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.
Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες και να τονωθεί η τοπική οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, απαιτείται, όπως επισημάνθηκε, η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων από το δυναμικό της περιοχής, το οποίο είναι αξιόλογο και μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης.
Ο δήμος Καρδίτσας, όπως τόνισε ο κ. Παπαλός, επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους φορείς για την προώθηση όλων των μεγάλων έργων και των αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής,  ενώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και θα διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, θέλοντας παράλληλα να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος ανεργίας που διαρκώς οξύνεται.
Ζητούμενο πάντως παραμένει, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Καρδίτσας, η ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησε στρεβλώσεις και επέτεινε τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου