Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εκ των υστέρων λεονταρισμοί της κυβέρνησης

«Τρίτη και φαρμακερή» φαίνεται πως ήταν η ωμή ανάμειξη της τρόικας στα εσωτερικά της χώρας, η οποία απετέλεσε και την ευκαιρία ή το άλλοθι που αναζητούσε η κυβέρνηση, για να απαγκιστρωθεί -τουλάχιστον επικοινωνιακά- από τον ασφυκτικό κλοιό της.
Μετά τις παλαιότερες κατηγορίες της τρόικας κατά κομμάτων της αριστεράς και κοινωνικών ομάδων, και τη στιγμή που φουντώνουν οι φήμες για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κατά τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την αήθη συμπεριφορά των μελών της, με τα όσα είπαν κατά τη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ε.Ε..

Αν και δεν το συνηθίζει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου και χρησιμοποιώντας οξύτατους τόνους που θύμιζαν έντονα το «παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ» του Ανδρέα, έκανε λόγο για «αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια» και «εντολές που η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον λαό».

«... Δεν ζητήσαμε από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πράγμα που σημαίνει ότι το Μαξίμου και η κυβέρνηση, από συμπεριφορές οι οποίες και στο παρελθόν είχαν σφοδρά επικριθεί από την αντιπολίτευση, -αφού τα μέλη της τρόικας έφτασαν να πουν ότι η εκποίηση δεν αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους- επιχειρεί να αποκομίσει επικοινωνιακό όφελος, επιδεικνύοντας «σθεναρή στάση» και «αδιαπραγμάτευτες αρχές».

Προφανώς και δεν έχει τεθεί θέμα εκποίησης αρχαιολογικών χώρων, αλλά ο κυνισμός των μελών της τρόικας να αναφερθούν σε αυτούς, λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για μνημεία, αλλά για εταιρείες και ακίνητα που είναι πηγή σπατάλης», δείχνει και τα όρια στα οποία κινούνται συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου