Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

“Φαινόμενα Βίας Εναντίον Παιδιών και Γυναικών”

Τα φαινόμενα της βίας, εναντίον των παιδιών και των γυναικών που αυξάνονται σε μια περίοδο έντονων κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης, της χθεσινής ημερίδας που διοργάνωσε, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νομού, στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων που υλοποιεί.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού "Κλιάφα", παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων, αλλά και πολιτών που θέλησαν να ενημερωθούν για τα φαινόμενα της βίας, σε βάρος ανηλίκων
και γυναικών που αυξάνονται.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε ομιλίες που αφορούσαν το φάσμα της κακοποίησης από τη γέννηση ως την ενηλικίωση, θέμα που αναπτύχθηκε από την παιδοψυχίατρο στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός), κα. Ράνια Μαχαίρα,καθώς επίσης και το ζήτημα της βίας κατά τον Γυναικών, όπου αναπτύχθηκαν οι διαστάσεις του προβλήματος και οι πολιτικές αντιμετώπισης από την κοινωνιολόγο, Εμπειρογνώμονα Ισότητας του Κέντρου Γυναικών Έρευνας και Μελετών "Διοτίμα", κα. Μαρία Λιάπη. Την συζήτηση συντόνιζε ο ψυχίατρος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γιώργος Νικολαΐδης. Όπως υπογραμμίστηκε «η βία μπορεί να συμβεί παντού , στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στο δρόμο. Η βία δημιουργεί θυματοποίηση, αίσθημα ανασφάλειας και φόβου, αφού η άνιση κατανομή της δύναμης είναι το βασικό χαρακτηριστικό της. Η βία έχει σίγουρα παρελθόν και παρόν. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα για το μέλλον της βίας, τις διαστάσεις της, για την κοινωνική συνενοχή και συμμετοχή στα φαινόμενα βίας καθώς και για τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης του προβλήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου