Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ανακύκλωση απορριμμάτων στην Πύλη

Η ανακύκλωση στα απορρίμματα επανέρχεται στον δήμο Πύλης, στο ομώνυμο Τοπικό Διαμέρισμα (ΤΔ), όμως αναμένεται η ανταπόκριση των κατοίκων σ' αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηλία Λαμπρογεώργο.
Μετά την πρώτη προσπάθεια, στον Καποδιστριακό δήμο Πύλης, να υπάρξει ανακύκλωση μέρους των απορριμμάτων και το σταμάτημα αυτής, ο

 Καλλικράτειος επανέρχεται και έχοντας τοποθετήσει μπλε κάδους στην Πύλη, αναμένει από τους δημότες να κάνουν ένα απλό διαχωρισμό των σκουπιδιών τους, σε ανακυκλώσιμα και μη, σημειώνει ο κ. Λαμπρογεώργος, επισημαίνοντας πως σε όλους είναι γνωστά τα υλικά που ανακυκλώνονται, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, κλπ.
Έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες στους κάδους και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι, σημειώνει ο κ. Λαμπρογεώργος, ζητώντας από τους πολίτες να κατανοήσουν τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανακύκλωση, κάποια εκ των οποίων θα είναι άμεσα απτά.
Το κόστος συλλογής και απόρριψης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) θα μειωθεί έως και 40% περίπου για τον Δήμο λόγω της ανακύκλωσης, τονίζει ο κ. Λαμπρογεώργος, υπογραμμίζοντας πως αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων σε δύσκολες οικονομικά εποχές, οπότε ο Δήμος θα μπορέσει να τους διαθέσει σε άλλες δράσεις ή να μην επιβαρύνει τους δημότες.
Επίσης, από την ανακύκλωση προκύπτουν και οφέλη, που δεν είναι άμεσα ορατά, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει ο κ. Λαμπρογεώργος, προσθέτοντας πως πρέπει οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν τα κατάλληλα υλικά και να μην χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους ως κοινούς για κάθε είδους απορρίμματα.proinos logos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου